Nieuws

21 apr.
Sanko Solar: ‘Bij Rolling Solar zitten we op de eerste rij wat betreft kennisontwikkeling en praktische applicaties’

Binnen het Europese innovatieproject Rolling Solar werken diverse consortiumpartners aan innovatie op het gebied van de integratie van zonnecellen en de publieke infrastructuur. Sanko Solar is een van de deelnemende bedrijven. Bennie Pekel: ‘Hiermee sorteren wij voor op een interessant marktsegment van de toekomst.’

Sanko Solar is importeur van semitransparante en niet-transparante dunnefilmzonnepanelen op basis van Cadmium Telluride (CdTe). Daarnaast levert het bedrijf ook aluminium constructies waarin de modules kunnen worden gemonteerd. Wat betreft toepassingen heeft Sanko Solar momenteel een sterke focus op BIPV-toepassingen, bijvoorbeeld in overkappingen, carports, vliesgevels en serres.

Interreg-programma
Het Europese consortium Rolling Solar bestaat uit diverse onderzoeksinstellingen en ondernemingen. Tot die laatsten behoort Sanko Solar. Het doel van het project is de technische realisatie van kosteneffectieve integratie van zonnecelmateriaal in de publieke infrastructuur. Rolling Solar wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg-programma Euregio Maas-Rijn en gefinancierd vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het project wordt mede ondersteund door de provincies Noord-Brabant, Vlaams Brabant, Limburg en Luik (B) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (NL).

Grote volumes
Sanko Solar schuwt internationale samenwerking en open innovatie niet. Het nam eerder deel aan het Europese project PV op Maat. Ook over zich aansluiten bij Rolling Solar bestond geen twijfel.

Pekel: ‘Onze panelen kunnen projectgebonden en op maat worden geproduceerd. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt om te gebruiken binnen de toepassingen die we met Rolling Solar onderzoeken en realiseren binnen diverse demonstratoren. Daarbij willen we een betere integratie van infrastructurele elementen bewerkstelligen. Voor ons betekent dat investeren in een markt van de toekomst. BIPV is booming business. Dat zal op termijn ook gelden voor geluidsschermen, wegen, fietspaden en zelf voor infrastructurele kunstwerken met geïntegreerde dunne film-oplossingen. Met onze deelname aan Rolling Solar zitten we op de eerste rij van het ontwikkelen van de nodige kennis en praktische applicaties.’

Mediabibliotheek

Werkpakketten

Bekijk onze producten