Buitendemonstrators

Beschrijving werkpakket 4

Dit werkpakket is gericht op de ontwikkeling en realisatie van het elektrische systeem dat de geïntegreerde module verbindt met het lokale gebruikspunt of het elektriciteitsnet, inclusief de benodigde omvormers en power optimizers. Deze elektrische verbinding omvat de bedrading van de module-uitgangen naar de vermogensomvormers, alsook de ontwikkeling en optimalisatie van de power optimizers / omvormers zelf.

Doel van dit werkpakket is het leveren van twee volledig functionele demonstratieopstellingen, gebaseerd op PV-geïntegreerde demonstrators zoals ontwikkeld in werkpakket 2. Deze zullen verbonden zijn met een punt van gebruik door een specifiek geoptimaliseerd elektrisch systeem inclusief omvormer / power optimizer: één voor een PV-geïntegreerd wegdekelement (enkele meters lengte) en één voor een PV-geïntegreerd geluidsschermelement.

Het testen van deze functionele demonstrators in een demonstratieopstelling in de openlucht maakt deel uit van het project.

Doelen werkpakket 4

Het doel is om drie soorten innovatieve PV-geïntegreerde geluidsschermen te installeren en deze onderling te vergelijken op een demonstratieschaal van 6 meter in een gecontroleerde buitenomgeving. Meer specifiek: bifaciale kristallijn silicium-PV, semi-transparante dunnefilm-PV en dunnefilm-CIGS met een esthetisch oppervlak. Ook worden wegelementen van twee types geïnstalleerd en vergeleken: kristallijn silicium-PV en dunnefilm-CIGS. Testlocaties zijn ‘Wijk van Morgen’, gelegen tussen Heerlen en Aken, en de Thor-campus in Genk (EnergyVille). Verder zullen bestaande demonstratiesystemen, ontwikkeld in eerdere en parallelle projecten, worden gevolgd en geëvalueerd.

Mediabibliotheek

Werkpakketten

Bekijk onze producten